HISTORIEK

Het begon in 1927 toen Jerome Blomme de eerste boontjes brandde op de hoek van de Meiboomlaan en de Westlaan in Roeselare. Daar werd de koffie verkocht onder de naam ‘Koffie’s Blomme’. In 1965 nam zijn zoon Raf, samen met zijn vrouw, de branderij over. Tot eind 2001 kon je daar de geur van versgebrande koffie opsnuiven. Vanaf 2002 werd ik, Claudine Farrazijn, de nieuwe uitbaatster. De koffiebranderij werd dan ook verhuisd naar mijn geboortedorp Koolskamp. In de eerste jaren werd ik nog veel geholpen door mijn ma en pa maar eind 2007 kwam Gerda Van Simaeys vast in dienst. Ook daar bleef de tijd niet stilstaan. In maart 2011 namen we onze intrek in een gloednieuw pand in de Kruisboommolenstraat in Beveren-Roeselare.

VANDAAG

Onze koffies worden vandaag nog altijd gebrand op de traditionele manier. Wij houden ons aan het ambachtelijke proces van het branden omdat we weten dat de kwaliteit, smaak en de zachtheid daardoor niet te evenaren is. Onze koffies zijn daarom ook heel licht verteerbaar en zacht voor de maag. Grote stocks gebrande koffie aanhouden, daar hebben wij geen boodschap aan. Wij verkiezen verse koffie en houden daarom onze koffie zolang mogelijk in bonenvorm vooraleer ze gemalen wordt op vraag van de klant. Onze verschillende melanges hebben voor iedere koffieliefhebbers iets in petto. Als je nu houdt van zacht of pittig, kom zeker eens langs en proef een van onze melanges en laat je overtuigen door onze kwaliteit en versheid.

RUWE KOFFIE

De ruwe koffie wordt aangekocht bij de grootste speler op de markt van ruwe koffie in België, EFICO uit Antwerpen. Zij verhandelen zowat 290 verschillende variëteiten en mengelingen en importeren koffie vanuit een 36 tal landen. Alle koffies liggen opgeslagen in hun gloednieuwe gebouwen langs de haven van Zeebrugge. Een oppervlakte van 20.000 m2, goed voor een opslag van ongeveer 300.000 zakken koffie. Dit project ‘SEABRIDGE’ is ook een staaltje van knowhow op gebied van verhandeling van koffie. Daarvoor worden de nieuwste technologieën gebruikt. Het groene aspect van de site is zeker ook fenomenaal. Met de 4600 fotovoltaïsche zonnepanelen kunnen ze 1 GMW/jaar groene energie opwekken die ze dan ook grotendeels gebruiken voor de werking van hun hele proces en het verminderen van hun CO2 uitstoot.

Meer info www.seabridge.eu en www.efico.com

Ons engagement met koffie

Samen met de Efico Foundation steunen we de lokale koffieboeren door een bijdrage per kilo te betalen aan deze stichting. Zij zorgen ter plaatse voor de ondersteuning van duurzame projecten die het leven van de koffieboeren en hun leefgemeenschap verbeteren.

Meer info www.eficofoundation.org

Onze klanten

Onze klanten zijn eigenlijk iedereen die graag een kopje lekkere koffie drinkt. Daarmee bedoel ik dat zowel een horecazaak, een onderneming, een instelling, een school…. zelfs de particuliere klant kan bij ons koffie kopen.Onze verpakkingen zijn zowel geschikt voor grootverbruik als voor kleinere verbruikers… Wij hanteren een gouden regel ‘versheid is troef’… dus hoef je bij ons geen grote karrenvrachten in één keer te kopen. De klanten die bezocht worden bestellen met regelmaat van ons bezoek en andere bellen of mailen ons als de voorraad begint te slinken. De particuliere klanten brengen ons een bezoek in onze sfeervol ingerichte winkel.

Wij kijken er alvast naar uit om jullie te begroeten, Claudine en Gerda.

Terug