top of page

Over Het Ambachtelijk Koffiehuis

Oude koffiemolen en koffiebonen bij Het Ambachtelijk Koffiehuis

Ons verhaal

Mijn naam is Claudine Farrazijn en in 2002 maakte ik onverwachts mijn intrede in de wereld van koffie door het overnemen van 'Koffies Blomme', een koffiebranderij die al sinds 1927 bestond. Tot aan 1965 was het Jerome Blomme die de koffie brandde, waarna zijn zoon Raf Blomme en diens vrouw Mireille Sercu de zaak overnamen. Omdat ik weinig kennis had van koffie, was het voor mij een grote uitdaging. Echter, met de hulp van Raf Blomme's vrouw en door goed op te letten, heb ik veel kunnen leren.

We verplaatsten de koffiebrander naar Koolskamp, waar voorheen de bakkerij van mijn ouders was gevestigd, en begonnen daar ons koffieavontuur. In het begin werd ik nog geholpen door mijn ouders, maar al snel nam ik mijn eerste werknemer in dienst. Gerda Van Simaeys startte haar carrière bij ons in december 2007.

Door de groei van ons bedrijf waren we op zoek naar een nieuw pand. In maart 2011 openden we met trots onze nieuwe locatie in de Kruisboommolenstraat in Beveren Roeselare. Sindsdien zijn we daar al vele jaren actief en vinden onze klanten gemakkelijk hun weg naar onze winkel om hun dagelijkse koffie te halen of om de perfecte koffiemachine aan te schaffen.

Winkel

Onze winkel

In onze winkel vind je een uitgebreid assortiment van onze heerlijke koffie. Naast het kopen van koffie, kun je ook de Jura en Moccamaster koffiemachines komen bewonderen. Ons team staat klaar om je te helpen bij het kiezen van de juiste koffie of machine, zodat je optimaal kunt genieten van een perfecte kop koffie. Kom gerust langs en ontdek ons aanbod!

De winkel van Het Ambachtelijk Koffiehuis
Koffiebranderij

Onze koffiebranderij

Bij ons wordt koffie nog steeds op traditionele wijze gebrand, zodat we de beste smaak, kwaliteit en zachtheid kunnen garanderen. Na een kleine brand in 2014 hebben we onze Probat koffiebrander volledig aangepast aan de veiligheidsnormen. Hierdoor kunnen we nu onze brandprofielen nog beter controleren en onze smaak nog meer perfectioneren.

We vermijden grote voorraden gebrande koffie, omdat we onze klanten verse koffie willen aanbieden. Daarom hebben we in 2022 onze verpakking volledig vernieuwd, zodat we een nog langere houdbaarheid kunnen garanderen. Onze luchtdichte zakken hebben een ventiel dat alle druk van de ontgassing van de koffie naar buiten laat gaan, maar niets van buiten naar binnen laat. Zo kunnen we altijd verse koffie leveren.

Onze verschillende melanges zijn geschikt voor alle koffieliefhebbers, van mild tot iets pittiger. Bij ons vindt elke koffiedrinker een smaak die bij hem of haar past.

Vers gebrande koffiebonen uit een ambachtelijke koffiebrander bij Het Ambachtelijk Koffiehuis
Koffiebonen die worden klaargemaakt om gebrand te worden bij Het Ambachtelijk Koffiehuis
bottom of page